Paruošimo laikas:
Apie 20 min.
Porcijų skaičius:
6
Ingredientai:
- Agurkai (kiek tilps į 3 l stiklainį)
- Juodųjų pipirų žirneliai, 5 vnt.
- Švieži krapai, 1 pund.
- Česnakų skiltelės, 4 vnt.
- Juodųjų serbentų, vyšnių ir krienų lapai
- Rupi nejoduota druska
Gaminimo instrukcija:
- Į gerai išplautą stiklainį sudėkite švariai nuplautus agurkus,krienų, vyšnių ir serbentų lapus, ant viršaus - česnakų skilteles, pipirus.
- Viską užpilkite šaltu švariu vandeniu, kuriame ištirpinta druska (būtinai nejoduota, nes priešingu atveju agurkai gali išeiti minkšti ir netgi beskoniai). 1 litrui vandens imti 1 šaukštą druskos.
- Stiklainį uždenkite platikiniu dangteliu ir laikykite šaltame rūsyje. Agurkai įrūgsta per 3-4 mėnesius.
- Pagal šį receptą agurkai visada išeina skanūs, traškūs ir kieti. Jeigu norite, kad stovėtų ilgiau, ant agurkų viršaus uždėkite kelis krieno šaknies griežinėlius - tai padeda apsaugoti konservus nuo pelėsio.
Receptą atsiuntė: Jadvyga
Sveikata.lt