Prokuratūra areštavo I. Trinkūnaitės namą bei Navickų turtą

navPareigūnams atliekant ikiteisminį tyrimą dėl įvairių turtinių ir korupcinių nusikaltimų, susijusių su finansinių technologijų įmone „Foxpay“, Generalinė prokuratūra praėjusį penktadienį areštavo prabangų „Foxpay“ akcininkės Ievos Trinkūnaitės namą su sklypu Vilniuje, Antakalnyje, skelbia portalas „Delfi“.

Anot jo, taip pat areštuotos buvusios socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės ir jos sutuoktinio Mindaugo Navicko dirbtuvės Pavilnių regioniniame parke ir butas Vilniaus senamiestyje.

Pasak portalo, Vilniaus miesto savivaldybė rugsėjo 18 dieną atliko Navickų šeimos dirbtuvių patikrinimą ir nustatė, kad patalpos pritaikytos ir naudojamos gyvenamajai paskirčiai, nors jos registruotos kaip pagalbinis statinys, kuriame nuolat gyventi negalima.

I. Trinkūnaitei priklausančio 586,44 kv. metrų ploto namo vertė šių metų pradžioje siekė 746 tūkst. eurų, o Navickų buto – 313 tūkst. eurų, remdamasis Registrų centro duomenimis skelbia „Delfi“.

Praėjusią savaitę teisėsauga pranešė, kad tiriami nusikaltimai apima turto pasisavinimą, vagystes, sukčiavimą stambiu mastu, papirkimą, kyšininkavimą, nusikalstamu būdu įgyto turto legalizavimą – pinigų plovimą. Pasak teisėsaugos, galėjo būti legalizuota per 17 mln. eurų, mokėti 100 tūkst. eurų siekiantys kyšiai.

Atliekant ikiteisminį tyrimą, praėjusį trečiadienį buvo sulaikyta I. Trinkūnaitė, jos sugyventinis Vilhelmas Germanas – jis vėliau suimtas dviem mėnesiams, bei M. Navickas. Pastarasis paleistas už 100 tūkst. eurų užstatą.

Pareigūnai teigia taip pat tiriantys aplinkybes, susijusias su M. Navicko įmonės „LitLab“ vykdytomis administracinio pastato statybomis ir „Foxpay“ dalyvavimu valstybinių institucijų viešuosiuose pirkimuose.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode