Cukinijų piršteliai su sūriu

 

Paruošimo laikas:

Porcijų skaičius:

6

Ingredientai:

  • Cukinijos, 4 vnt.
  • Miltai, 1 stikl.
  • Dideli kiaušiniai, 2 vnt.
  • Pienas, 0,25 stikl.
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Malti džiūvėsėliai, 2 stikl.
  • Tarkuotas Parmezano sūris, 0,75 stikl.
  • Truputis alyvuogių aliejaus



Gaminimo instrukcija:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Cukinijas nulupkite, galus nupjaukite, pačias cukinijas supjaustykite lezdelėmis, pabarstykite druska ir pavoliokite miltuose (galima tiesiog užberti miltų ir išmaišyti).
  2. Išplakite kiaušinius su pienu. Atskirai lėkštėje sumaišykite džiūvėsėlius ir tarkuotą sūrį (atidėkite truputį sūrio pabarstymui).
  3. Pavoliokite cukinijų pirštelius plakinyje, nuvarvinkite, apvoliokite džiūvėsėliuose ir sudėkite į kepimo skardą. Viršų pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite pipirais ir likusiu sūriu.
  4. Kepkite, kol gražiai apskrus (apie 20 minučių). Patiekite su mėgstamu padažu.

Sveikata.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode