Liepos 23 d. visame pasaulyje švenčiama Tarptautinė dešrainių diena. Manoma, kad šis patiekalas atsirado Europoje, Vokietijoje.
Dešrainis – paprastas ir greitas užkandis, ypač populiarus vasarą, kai maistą galima gaminti ir lauke.
Turbūt dėl šios priežasties dešrainiai net nusipelnė savo tarptautinės dienos, kuri kasmet minima liepos 23-ąją.
Ši šventė ypač populiari JAV, Didžiojoje Britanijoje ir Austrijoje, nors, manoma, kad dešraiiniai kilo iš Vokietijos miesto Frankfurto.
Tradiciškai dešrainio užkandį sudaro ragelis ir dešrelė, bet daugelis turi savo mėgstamas pagardų variacijas. Įprastai dešrainis yra pagardinamas pomidorų padažu ir garstyčiomis.
Šią dieną siūloma valgyti dešrainius per pusryčius, pietus ir vakarienę, taip pat rengti dešrainių valgymo varžybas.
Lrt.lt