Paruošimo laikas:
Apie 30 min.
Porcijų skaičius:
4
Ingredientai:
Vidutinio dydžio pomidorai, supjaustyti, 2 vnt.
Susmulkintos česnako skiltelės, 2 vnt.
Alyvuogių aliejus, 3 v.š.
Raudonojo vyno actas, 2 v.š.
Kietagrūdžių kviečių makaronai, 250 gr.
Virti/konservuoti avinžirniai, 400 gr.
Supjaustytas vidutinio dydžio agurkas, 1 vnt.
Trupinta feta, 0,5 stikl.
Supjaustytos alyvuogės, 0,3 stikl.
Švieži arba džiovinti raudonėliai pagal skonį
Gaminimo instrukcija:
Dideliame puode išvirkite makaronus taip, kaip nurodyta ant pakuotės.
Kol makaronai verda, sumaišykite dubenyje actą, aliejų, česnaką ir pomidorus.
Makaronus perliekite šaltu vandeniu, nusunkite ir sudėkite į dubenį su pomidorais. Įmaišykite avinžirnius, agurką, fetą, alyvuoges ir raudonėlius.
Tai - šiek tiek kitoks graikiškų salotų variantas, papildomai praturtintas baltymais. Jeigu prieš patiekdami kurį laiką palaikysite šaldytuve, bus tik skaniau. Patiekite su pitos traškučiais arba valgykite tiesiog taip.
Sveikata.lt