Reikės:
Lęšiams reikės:
200 g žaliųjų lęšių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 česnako skiltelės
1 šaukštelio malto kumino
3–4 vyšninių pomidorų
4 šaukštų tahinio
2 šaukštų citrinų sulčių
70–80 ml vandens
druskos, pipirų
Salotoms:
2 kiaušinių
2 morkų
1 paprikos
2 agurkų
1 saujos ridikėlių
1 saujos žirnių ankščių
1 saujos šparaginių pupelių arba pusės cukinijos
saujelės kalendrų lapelių
alyvuogių aliejaus
šviežios skrudintos duonelės patiekti
Tai ideali vakarienė mėgstantiesiems maitintis sveikai ir žinantiesiems, kad vakarui labiausiai tinka baltyminės kilmės maistas.
Gaminame: lęšius nuplauname, užpilame vandeniu ir verdame apie 15–20 minučių, kol visiškai išvirs. Nupilame vandenį ir atidedame.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi, dedame luptą traiškytą česnako skiltelę ir maltą kuminą, pakepiname minutę, vis pamaišome. Suberiame pomidorus ir virtus lęšius, pakepiname kelias minutes vis pamaišydami. Sudedame tahinį, supilame citrinų sultis, vandenį, pagardiname druska, pipirais ir sumažiname ugnį. Kepame kelias minutes, kol sutirštės. Jei labai sutirštėjo, galima įpilti dar vandens. Bulvių trintuve sutriname lęšius iki tirštos košės konsistencijos, bet nevisiškai, paliekame ir sveikų lęšių.
Kiaušinius išverdame kietai (verdame 8–10 minutes). Juos atvėsiname, nulupame ir perpjauname pusiau.
Morkas ir papriką nuskutame ir supjaustome lazdelėmis, agurkus taip pat – lazdelėmis. Ridikėlius perpjauname pusiau, cukiniją supjaustome lazdelėmis, o jei naudojate šparagines pupeles, nupjaukite jų galiukus ir apvirkite 4–5 minutes. Žirnių ankštis nuplauname. Galima perpjauti pusiau, jei jos didokos.
Lėkštėje paskleidžiame lęšių humusą, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome kalendrų lapeliais, išdėliojame daržovių lazdeles, ridikėlius ir uždedame kiaušinių puseles. Valgome su šviežiai kepta duonele.
Beatosvirtuve.lt