Reikės:
duonos „Rugelis“
gero žiupsnio cinamono
2 didesnių obuolių
1 vidutinio banano
saujos spanguolių
„Rugelis“ yra nemirtinga klasika, net aš vaikystėje šią duoną skanaudavau su sviestu ir medumi. Ir dabar siūlau į šią vien iš ruginių miltų kepamą ir skaldytais rugių grūdais papildytą duoną pažvelgti kaip į sveiko deserto ingredientą. Pabandykite ir norėsis dar – toks skanus šis „Rugelio“, bananų ir keptų obuolių desertas.
Gaminame: obuolius perpjauname pusiau, išimame sėklytes ir šauname į iki 190 °C įkaitintą orkaitę kepti apie 20 minučių, kol bus minkšti minkštutėliai. Tuo tarpu rankomis sutrupiname duonos „Rugelis“ riekeles ir pabarstome cinamonu. Nuluptą bananą smulkiai supjaustome. Obuolius sutriname maisto smulkintuvu iki purios konsistencijos, beveik putėsių. Jei valgome namie, sluoksniuojame stiklinėse: dedame šaukštą obuolių tyrės, tada suberiame bananus, pabarstome duonos trupiniais, užberiame kelias spanguoles, vėl šaukštą obuolių, bananų ir duonos trupinių bei spanguolių. Papuošiame likusiais bananais.
Jei ruošiame sumuštinių dėžutę, tiks paprastesnis variantas: imame riekę duonos „Rugelis“, tepame obuolių tyrę, dedame supjaustytus bananus ir apibarstome spanguolėmis.
Beatosvirtuve.lt