Reikės:
2 morkų
2 agurkų
2 avokadų
350 g antienos filė
100 g ryžių popieriaus
kelių šaukštų sezamų sėklų
Padažui:
2 šaukštų sojų padažo
2 šaukštų terijakio
2 šaukštų saldžiarūgščio padažo
Azijos skoniai vis dažniau atkeliauja ir ant mūsų stalų. Labai gaivus, lengvas užkandis. Galite gaminti ir su krevetėmis ar tik daržovėmis.
Morkas nuskutame ir sutarkuojame vidutinio dydžio nelabai plonais šiaudeliais. Agurkus taip pat supjaustome šiaudeliais, avokadus – skiltelėmis. Antienos filė odele žemyn apkepame sausoje keptuvėje iki norimo minkštumo. Supjaustome griežinėliais.
Į dubenį ar keptuvę įpilame karšto vandens, jame pamirkome ryžių lapelius ir sudedame ant drėgno rankšluosčio. Maždaug per vidurį dedame morkų ir agurkų, šalia klojame antienos griežinėlius, ant viršaus padėliojame avokadų skiltelių, pabarstome sezamų sėklomis. Užlenkiame kraštus ir suvyniojame į tamprų ritinėlį. Padažui sumaišome visus ingredientus, pabarstome sezamų sėklomis. Suktinukus perpjauname pusiau, mirkome į padažą ir valgome. Iš nurodytų ingredientų kiekio susuksite 11 suktinukų.
Beatosvirtuve.lt