Reikės:
175 g miltų
2 kupinų šaukštelių kepimo miltelių
75 g kakavos
220 g cukraus
žiupsnio druskos
3 kiaušinių
225 g žalių burokėlių
200 ml bekvapio ar riešutų aliejaus
aviečių, bruknių bei mėtų/čiobrelio papuošimui
ganašui:
100 g juodojo šokolado (70%)
100 ml grietinės
Labai šokoladinis, tamsus, sodraus skonio ir tekstūros pyragas. Burokėliai šokoladinį skonį ir jo saldumą dar padidina, nuo jų sulčių pyragas tampa drėgnas ir minkštas. Pabandykite, tiks visam rudeniui ir ilgiems žiemos vakarams – juk burokėliai ilgai išsilaiko švieži, sultingi ir gardūs. O dėl formų labai besisielojančias drauges dar galėsite nuraminti, kad šis desertas juk iš daržovių. Tik neperkepkite pyrago, antraip jis išsausės. Skanaus artėjančio savaitgalio!
Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Išklokite kepimo popieriumi apvalią, atsegamą kepimo skardą (20- 22 cm). Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais ir kakava. Sumaišykite kartu su cukrumi bei druska.
Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite smulkia burokine tarka. Kiaušinius išplakite su aliejumi ir suverskite tarkuotus burokėlius. Išmaišykite. Miltus po truputį supilkite prie burokėlių ir išmaišykite gerai. Tešla bus gana tiršta.
Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30-35 minutes. Svarbu neperkepti pyrago, kad neišsausėtų, tai geriau jau patikrinti mediniu pagaliuku ir po 25 kepimo minučių. Ganašui šokoladą ištirpinkite virš vandens garų vonelės ir leiskite jam kiek pravėsti. Sumaišykite su grietine.
Kai pyragas atvės, užtepkite kremo ant pyrago arba konditeriniu švirkštu išspauskite kremą ir papuoškite avietėmis, gervuogėmis ar bruknėmis bei mėtų ar čiobrelio lapeliais.
Beatosvirtuve.lt