Kokosiniai florentinai

Dar viena florentinų versija – šįkart su gardžiu kokosų aromatu, šiek tiek „glotnesnės“ išvaizdos, nei įprastiniai. Idealiai tinka dovanoti.

Reikės:

100 g sviesto

50 ml plakamosios (35 proc.) grietinėlės

120 g cukraus

70 g migdolų riekelių

70 g kokosų drožlių

100 g miltų

saujos baltų razinų

kelių mandarinų žievelių

Į puodą ant ugnies dedame sviestą ir pilame grietinėlę, suberiame cukrų. Leidžiame sviestui išsilydyti, o cukrui ištirpti, kad masė taptų vientisa. Masė turi užvirti ir tik kelias minutėles paburbuluoti.

Kol sviestas su cukrumi lydosi, į kitą dubenį beriame migdolų riekeles, kokosų drožles, miltus ir saują baltų razinų. Viską sumaišome šaukštu.

Į sviesto puodą supilame visus birius ingredientus ir išmaišome. Masę išverčiame į dubenį.

Kai masė atvės, įtarkuojame kelių mandarinų žieveles, išmaišome.

Rankomis formuojame rutuliukus ir rikiuojame juos į skardą. Palikite tarpelius, nes kepdami sausainiai šiek tiek pasiplos ir prasiplės į šalis.

Sausainius kepame 180 laipsnių orkaitėje 10–12 minučių.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode