Dar viena florentinų versija – šįkart su gardžiu kokosų aromatu, šiek tiek „glotnesnės“ išvaizdos, nei įprastiniai. Idealiai tinka dovanoti.
Reikės:
100 g sviesto
50 ml plakamosios (35 proc.) grietinėlės
120 g cukraus
70 g migdolų riekelių
70 g kokosų drožlių
100 g miltų
saujos baltų razinų
kelių mandarinų žievelių
Į puodą ant ugnies dedame sviestą ir pilame grietinėlę, suberiame cukrų. Leidžiame sviestui išsilydyti, o cukrui ištirpti, kad masė taptų vientisa. Masė turi užvirti ir tik kelias minutėles paburbuluoti.
Kol sviestas su cukrumi lydosi, į kitą dubenį beriame migdolų riekeles, kokosų drožles, miltus ir saują baltų razinų. Viską sumaišome šaukštu.
Į sviesto puodą supilame visus birius ingredientus ir išmaišome. Masę išverčiame į dubenį.
Kai masė atvės, įtarkuojame kelių mandarinų žieveles, išmaišome.
Rankomis formuojame rutuliukus ir rikiuojame juos į skardą. Palikite tarpelius, nes kepdami sausainiai šiek tiek pasiplos ir prasiplės į šalis.
Sausainius kepame 180 laipsnių orkaitėje 10–12 minučių.
Beatosvirtuve.lt