Migdolinis pyragas su avietėmis

 

Tai klasikinis migdolų ir aviečių derinys. Šventiškas, bet ir lengvai pagaminamas. Dalį baltų miltų pakeiskite maltais migdolais – pyragas bus drėgnas ir intensyvesnio skonio, truputį sunkesnis.

Reikės:

150 g sviesto

4 kiaušinių

180 g cukraus

100 ml grietinės

100 g miltų

150 g migdolų

1,5 šaukštelio kepimo miltelių

žiupsnelio druskos

200 g šaldytų aviečių ar kitokių uogų

50 g migdolų skiedrelių

25 g cukraus pudros

Minkštą sviestą suplakite su cukrumi, kol pasidarys balsvas minkštas kremas, vieną po kito įplakite visus kiaušinius, įmaišykite grietinę. Nesijaudinkite, jei masė atrodys šiek tiek susigarbanojusi.

Maltus migdolus (sumalkite kavamale ar kombainu), miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišykite atskirai. Ir po truputį įmaišykite į sviesto ir kiaušinių masę.

Kepimo skardą lengvai ištepkite sviestu. Supilkite tešlą į kepimo formą, tada supilkite šaldytas avietes – jos lėtai nusės į pyragą, tad uogas išmėtykite po visą pyrago plotį, ant viršaus pabarstykite migdolų riekelėmis ir cukraus pudra.

Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie valandą, kol pyragas iškeps.

Skanus šiltas, o atvėsęs ilgai išlieka drėgnas ir gardus.

Beatosvirtuve.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode