Tai klasikinis migdolų ir aviečių derinys. Šventiškas, bet ir lengvai pagaminamas. Dalį baltų miltų pakeiskite maltais migdolais – pyragas bus drėgnas ir intensyvesnio skonio, truputį sunkesnis.
Reikės:
150 g sviesto
4 kiaušinių
180 g cukraus
100 ml grietinės
100 g miltų
150 g migdolų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
200 g šaldytų aviečių ar kitokių uogų
50 g migdolų skiedrelių
25 g cukraus pudros
Minkštą sviestą suplakite su cukrumi, kol pasidarys balsvas minkštas kremas, vieną po kito įplakite visus kiaušinius, įmaišykite grietinę. Nesijaudinkite, jei masė atrodys šiek tiek susigarbanojusi.
Maltus migdolus (sumalkite kavamale ar kombainu), miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišykite atskirai. Ir po truputį įmaišykite į sviesto ir kiaušinių masę.
Kepimo skardą lengvai ištepkite sviestu. Supilkite tešlą į kepimo formą, tada supilkite šaldytas avietes – jos lėtai nusės į pyragą, tad uogas išmėtykite po visą pyrago plotį, ant viršaus pabarstykite migdolų riekelėmis ir cukraus pudra.
Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie valandą, kol pyragas iškeps.
Skanus šiltas, o atvėsęs ilgai išlieka drėgnas ir gardus.
Beatosvirtuve.lt