Šveicarų kompanija „Nestle“ neseniai rinkai pristatė šokoladinį batonėlį „Kit-Kat“, kurio gamybai buvo panaudotas praėjusiais metais bendrovės „Barry Callebaut“ sukurtas rožinis šokoladas.
„Nestle“ įsigijo išskirtines teises į šį produktą.
Pirmieji naujųjų šokoladinių batonėlių anksčiau šią savaitę galėjo paragauti Pietų Korėjos ir Japonijos gyventojai. Planuojama, kad antrąjį šių metų ketvirtį naujovė pasirodys Australijos rinkoje, o metų pabaigoje – Pietų Amerikoje, nurodoma „Nestle“ pranešime.
Verta paminėti, kad japonai itin mėgsta neįprastus egzotinius skonius, todėl Japonijoje galima paragauti net ir japoninio pipirkrienio (vasabio) bei meliono skonio „Kit-Kat“ batonėlių.
Rožinis šokoladas gaminamas iš ypatingų „Ruby“ rūšies kakavos pupelių, kurioms būdingas vaisinės natos. Beje, į šį šokoladą nededama jokių dažiklių ar skonio priedų.
Paskutinį kartą šokolado rinkoje tokia naujovė atsirado prieš 80 metų, kai ta pati „Nestle“ pradėjo prekiautu baltuoju šokoladu.
Ciurichas, sausio 21 d. („Interfax“-BNS).
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.