Margarinas kepiniams 200 g;
Miltai 1 kg;
Kiaušinio tryniai 5 vnt.;
Grietinė 400 g;
Druskos ir cukraus žiupsnelis;
Kopūstas 1 kg;
Kietai virti kiaušiniai 3 vnt.;
Alyvuogių aliejaus 3 v. šaukštai;
Pipirų ir druskos pagal skonį.
Paruošimas
Tešlą galite pasigaminti iš vakaro. Į dubenį supilti miltus, grietinę, sutarkuotą margariną, kiaušinių trynius, druską ir cukrų. Jei tešlą ruošite tą pačią dieną, galima įberti arbatinį šaukštelį sausų mielių. Viską gerai išminkome, kol bus vientisa masė. Svarbiausia, kad tešla būtų trapi – apie pusvalandį tešlą reikia išmušti, kol ji taps labai minkšta ir tąsi kaip šiltas plastilinas. Tada iš tešlos darome „dešrą“, vyniojame į plėvelę ir laikome šaldytuve apie valandą.
Kol tešla bręsta, gaminame įdarą. Susmulkintą kopūstą gilioje keptuvėje arba puode troškiname aliejuje, kol suminkštės, įdedame druskos, maltų pipirų ir smulkintų virtų kiaušinių (galima tarkuoti burokine tarka). Įdarą būtina atšaldyti.
Tešlą pjaustome į 20–22 dalis. Kočiojame apskritos formos lakštą, dedame ataušusio įdaro, lenkiame per pusę ir užlankstome kraštus kaip virtiniams. Paruoštus kibinus dedame į skardą ant kepimo popieriaus, būtinai paliekame tarpus, nes kepant jie iškyla.
Kibinus tepame išplaktu kiaušinio baltymu ir kepame įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 20 min.
Elenos TAMOŠAUSKIENĖS receptas