Reikės:
- 600 g moliūgo be žievės
- 1/2 svogūno
- 1 šaukštelio ciberžolės
- 1/2 kumino miltelių
- žiupsnio uoginės paprikos
- 1-2 šaukštų pieno
- 2 šaukštelių moliūgų ar saulėgrąžų sėklų
- 4 šviežio šalavijo lapelių
- kelių šaukštų sviesto
- 400 g linguinne ar fettucine tipo makaronų
- druskos, pipirų
Kai šaldytuve guli prapjautas moliūgas ir jo nesutarkuosite į blynus, siūlau pasigaminti puikų pagardą makaronams ar sočiai košei. Tai gan greitas ir labai skanus makaronų patiekalas.
Moliūgą smulkiai supjaustome arba sutarkuojame, svogūną smulkiai supjaustome. Įkaitiname keptuvę ir suberiame ciberžolę, maltą kuminą ir uoginę papriką – pakepiname apie porą minučių. Įpilame šaukštą aliejaus, sudedame moliūgus ir svogūną ir kepame keletą minučių nuolat maišydami. Užpilame kelis šaukštus vandens, sumažiname ugnį ir kepkite tol, kol daržovės suminkštės.
Kai moliūgas minkštas ir galima jį sutrinti šakute, įpilame pieno, išmaišome ir paverdame dar minutę. Įberiame druskos, pipirų. Perpilame į indą, kad sutrintume trintuvu iki kremo konsistencijos.
Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės. Išvirusius nukošiame ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.
Sausoje keptuvėje paskrudiname sėklas, kol pradės pukšėti ir pageltonuos. Jas atidedame. Taip pat keptuvėje įkaitiname kelis šaukštus sviesto, sudedame šalavijo lapelius ir pakepiname porą minučių.
O dabar jau ir serviruojame. Į gilesnę lėkštę dedame moliūgų kremo, sudedame makaronus, užpilame šiek tiek sviesto su šalavijais ir užberiame skrudintų sėklų. Galima ir sumaišyti makaronus su moliūgų kremu. Skanaus!
Beatosvirtuve.lt