Reikės:
- 1 apelsino
- 120 g cukraus
- 100 g sviesto
- 190 g miltų
- 2 kiaušinių
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- Kremui:
- 250 g maskarponės sūrio
- 200 ml plakamosios grietinėlės
- 40 g miltelinio cukraus
- 100 ml per sietelį pertrintos aviečių tyrės
- saujos mėtų lapelių ir aviečių uogų keksiukams papuošti
Vasarą tikrai netrūksta gimtadienių ir švenčių – štai greiti vasariški keksiukai.O geriausias puošimas su uogomis.
Kepame keksiukus: įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Sudedame popierines keksiukų formeles į keksiukų kepimo skardą. Dubenyje virš puodo su verdančiu vandeniu ištirpiname sviestą. Leidžiame sviestui atvėsti, bet prižiūrime, kad nesustingtų. Kiaušinius su cukrumi plakikliu suplakame iki baltos tirštos masės. Į masę įtarkuojame apelsino žievelių ir įspaudžiame jo sulčių. Supilame atvėsusį sviestą ir viską išmaišome.
Kitame dubenyje miltus sumaišome su kepimo milteliais. Beriame juos į kiaušinių masę ir išmaišome. Konditeriniu švirkštu ar paprasčiausiai šaukštu supilame tešlą į popierinius sijonėlius. Pilti reikia tiek, kad užpildytume du trečdalius formelės. Palikime vietos tešlai kilti ir pūstis. Kepame 30 minučių.
Gaminame kremą: į dubenį sukrečiame maskarponę ir suberiame cukrų, viską išmaišome šluotele. Tada supilame aviečių tyrę ir dar kartą išmaišome. Plakikliu išplakame grietinėlę, atsargiai ją šaukštu įmaišome į maskarponės ir aviečių masę. Turime gauti glotnios konsistencijos kremą. Trumpam leiskime jam pailsėti šaldytuve.
Atvėsusį kremą sukrečiame į konditerinį maišelį su dantytu antgaliu ar konditerinį švirkštą ir išspaudžiame ant keksiukų viršaus. Puošiame uogomis ir mėtų lapeliais.
Beatosvirtuve.lt