Pasta Carbonara receptas pirmą kartą pristatytas 1940 metais Romoje. Šis padažas buvo laikytas vargingai gyvenančių žmonių pagardas, nes turėto tik 3 ingredientus, kuriuos galima buvo dažniausiai aptikti kiekvieno italo namuose, tai - kiaušiniai, bekonas ir sūris.
Tradicinis padažo receptas, kuriam reikės:
200 g rūkytos šoninės,
200 ml grietinėlės,
1 svogūno,
2 skiltelių česnako,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
4 „Kauno Grūdų“ greitai paruošiamų makaronų su vištiena pakeliuose
GAMINIMO BŪDAS:
- Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Pakepinkite keptuvėje, kol suminkštės.
- Tuomet supjaustykite mažais gabaliukais šoninę ir suverskite į keptuvę.
- Kepinkite ant vidutinės ugnies maždaug 10 minučių.
- Supilkite grietinėlę, patroškinkite dar porą minučių.
- Užpilkite verdančiu vandeniu greitai paruošiamus makaronus ir palikite išbrinkti.
- Į lėkštę įdėkite makaronus ir užpilkite padažu.
Taigi, kas galėtų pavadinti itališką virtuvę nuobodžia? Išties, tiek daug sodrių skonių bei istorijos gali sutilpti viename patiekale, tiksliau trijuose skirtinguose padažuose! Pagardinkite greitai paruošiamus makaronus vienu iš šių pagardų ir nustebinkite savo draugus bei artimuosius tradiciniu patiekalu kitaip.