Kovo 11-ąją mažeikiškiai paminėjo kartu su „Kauškučiu“

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną Mažeikių rajono savivaldybės meras Antanas Tenys, Savivaldybės mero pavaduotojos Irena Macijauskienė ir Sigutė Bernotienė, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Saulius Šiurys kartu su mažeikiškiais paminėjo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną dalyvaudami šv. Mišiose bei Mažeikių choreografijos mokyklos vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių ansamblio „Kauškutis“ surengtame šventiniame koncerte „Einu savo keliu“.

Stiprybė – vienybėje

Savivaldybės meras A. Tenys pasveikino susirinkusiuosius gražios ir ypač reikšmingos Lietuvai šventės proga. Dėkojo Choreografijos mokyklos bendruomenei ir Merkelio Račkausko gimnazijos skaitovams už šventę, į kurią susirinko įvairaus amžiaus Mažeikių rajono gyventojai, ypač daug jaunimo, kurie švęsdami šią dieną įrodo, kad brangina savo Tėvynę.

„Jau 26-asis pavasaris, kai galime laisvai švęsti Kovo 11-ąją – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo šventę. Džiaukimės tuo, kad gyvename gimtojoje žemėje, laisvai kalbame lietuvių kalba. Tik būdami kartu esame stiprūs“, – sakė meras A. Tenys.

Vyko konkursas

Kovo 10 d. Sodų pagrindinėje mokykloje vyko respublikinis konkursas „Lietuvos istorijos žinovas“, skirtas Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Konkurse dalyvavo 60 mokinių iš įvairių klasių. Dalyviai per 45 min. turėjo atsakyti į 60 Lietuvos istorijos mokytojų asociacijos pateiktų klausimų apie Lietuvos istoriją nuo seniausių iki šių laikų. Tiksliausiai atsakę į klausimus mokiniai bus apdovanoti Lietuvos istorijos mokytojų asociacijos padėkos raštais ir mokyklos įsteigtomis dovanomis.

Surengta viktorina

Pasak Šerkšnėnų kultūros centro l. e. p direktorės Salomėjos Macijauskienės Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos išvakarėse Šerkšnėnų kultūros centre vyko viktorina apie Lietuvą, skirta šiai dienai paminėti. Joje dalyvavo penkios komandos: Šerkšnėnų seniūnijos, Šerkšnėnų, Žemalės, Rubikų ir Plinkšių bendruomenių.

Komandos turėjo prisistatyti ir atsakyti į keturių turų klausimus iš Lietuvos istorijos, literatūros, gamtos ir kitų sričių. Visiems dalyviams buvo gera proga pasikartoti savo gimtojo krašto bei Lietuvos istoriją, svarbiausius įvykius, žymias vietas, iškilias asmenybes, taip pat prisiminti lietuviškas dainas.

Dainomis dalyvius ir žiūrovus sveikino Šerkšnėnų kultūros centro dainininkai – Gedimino ir Valdo duetas, Julius Vaičiulis.

Komisijai suskaičiavus rezultatus paaiškėjo, kad daugiausiai taškų surinko Šerkšnėnų seniūnijos komanda, kuri ir tapo nugalėtoja. Visos komandos apdovanotos saldžiais prizais.

                                            Gajutė ABELKIENĖ,  Savivaldybės bei Sodų pagrindinės mokyklos informaciją

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode