Ar man tinka dantų tiesinimas kapomis?

dantysDantų kapos šiandien yra populiarus pasirinkimas ieškant tiesios šypsenos sprendimo. Akivaizdu, kad jos tapo jau didžiuliu atradimu ir Lietuvos pacientams. Tačiau tikriausiai klausiate savęs, ar kapos jums gali tikti? Nepraleiskite klinikos ,,Dentaplanas’’ straipsnio ir sužinokite daugiau. 

 

Kaip vyksta dantų tiesinimas kapomis? 

  • Pirmos konsultacijos metu gydytojas apžiūri paciento burnos ertmę, išsiaiškina ir įvertina, ar dantų tiesinimas kapomis - tikrai geriausias pasirinkimas. Jeigu paaiškėja, kad kapos puikiai tinkamos, atliekami paruošiamieji darbai - padaromos veido ir dantų fotonuotraukos, skenuojami dantų lankai, atliekamas rentgenologinis burnos tyrimas.
  • Visa gauta informacija siunčiama į dantų technikų laboratoriją, kurioje pasitelkiant specialias programas gaminamos kapos ir numatoma vizualizacija, kaip dantys latrodys po tiesinimo. Kai kapos pagaminamos, pradedamas tiesinimo procesas.
  • Pagamintos kapos yra atiduodamos pacientui. Specialistas uždės plombines medžiagas, kitas ortodontines priemones reikiamam kapų stabilumui. Gydytojas nurodys kas kiek laiko reikia jas pakeisti į naujas (dažniausiai kas 2 savaites). Bus paskiriami tarpiniai vizitai, kas 6-8 savaites bei suteikiamos visos reikalingos kapų nešiojimo bei priežiūros instrukcijos. 

Kapų privalumai

  • Kapos gali išgydyti beveik visus ortodontinius atvejus, net ir tuos, kuriuos iki šiol buvo galima išgydyti tik breketais.
  • Pasirinkus dantų tiesinimą kapomis, galėsite pamatyti kaip atrodys jūsų šypsena po gydymo prieš jam prasidedant. 
  • Kapos gaminamos iš skaidraus medicininio plastiko, todėl yra praktiškai nepastebimos.
  • Po tiesinimo kapomis žmonės nebejaučia diskomforto, labiau pasitiki savimi ir apsisaugo nuo galimų problemų ateityje susijusių su dantų susigrūdimu, netaisyklingu sąkandžiu ir t.t.

Ar esu tinkamas kandidatas tiesinimui kapomis? 

Dantų tiesinimas kapomis tinka visiems suaugusiems, ir vaikams, kuriems išdygę visi nuolatiniai dantys. Kapos bus efektyvios tik tada, kai koreguoja pilnai išdygusius dantis. Dėl šios priežasties ortodontinės kapos netinka labai jauniems pacientams, kurių nuolatiniai dantys dar tik dygsta, o žandikauliai yra augimo stadijoje, dar pilnai nesusiformavę.

Jeigu svajojate turėti tiesesnę šypseną - nelaukite. Mūsų klinikoje jūsų laukia aukščiausios kokybės paslaugos ir patyrę specialistai, kurių pagalba dantų tiesinimas jums atneš puikių rezultatų. Kviečiame registruotis konsultacijai pas mūsų specialistus Vilniuje adresu: Verslo centras G12, Šeškinės Sodų g. 12. Kontaktinis telefono numeris: +370 657 58008.

24-91

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode